perjantai 30. toukokuuta 2014

Kyyhkynmetsästyksen aloitus


Pitkin kesää olimme ruokkineet niin kyyhkyjä kuin sorsiakin sekä lautoilta/lavoilta että automaattiruokintalaitteilla. Näin varmistamme molempien lajien pysähtymisen pesimään lähikuusikoihin ja kosteikkoihin.

Vaivaton tapa hoitaa ruokintaa on valmis ruokintalaite Wildgame Monsta suurella yli 100 L säiliöllä, levitinyksiköllä ja akulla, johon meillä on vielä liitetty aurinkopaneeli. Näin ruokinnalla tarvitsee käydä vain muutaman viikon välein lisäämässä jyviä, aurinkopaneelin pitää akun latauksessa.

Osa ruokintalaitteista on rakennettu itse muovisäiliöstä ja Wildgame analogisesta levitinyksiköstä. Lopputulos sama, mutta edullisempi vaihtoehto.

Olimme rakentaneet myös valmiiksi kyttäyspaikat naamioverkoilla, joten 10.8 aamuyöllä meidän tarvitsi vain hiipiä valmiille paikoille.

Naamioitu ampumapaikka, sekä pellolla automaattiruokintalaitteet
 Kyyhkyjahdissa naamiointi on ehdottoman tärkeää, erityisesti kasvojen ja käsien. Tähän soveltuu hyvin Verney-Carron Match-kasvonaamio sekä Caterpillarin camo-kuvioidut Jersey hanskat.

Kyyhkynmetsästys käynnissä
Ruokintoja meillä on useassa paikassa, sekä hakkuuaukoilla, että pelloilla. Kun H-hetki koitti oli tunnelma huipussaan! Kun Visan ensimmäinen kyyhkyjahti käynnistyi saapui paikalle kyyhkyjä useaan otteeseen, ja… ensimmäinen kyyhky putosi peltoon! Visalta komea laukaus, pudotus ja saaliin nouto spanielilla. Siitä se metsästysharrastus käynnistyi!!!

Visa, Kaisla ja ensimmäinen saalis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti