sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Metsästysharrastus aloitetaan luonnollisesti ampumaharjoittelulla. Pitkin kesää oli jo harjoiteltu ilmakiväärillä tarkkuutta mm metsotauluun


Haulikko-ammunta aloitettiin myös hyvissä ajoin, ensin paikallaan olevaan maaliin, eli 10 L kurkkupurkkiin osuminen….…joka onnistui varsin nopeasti :-)

Sen jälkeen siirryttiin suoraan automaatti-trappiin. Tytär oli myös mukana ja auttoi innolla savikiekkojen lataamista heittimeen. Moottoriheitin on tehokas tapa harjoitella ilman turhaa odottelua, omassa rauhassa.

Do-All White Quail Automatic Trap kiekonheitin heittää 60-80 metrin heittoja, torniin menee kerralla 90 savikiekkoa, ja lisävarusteena saatava Wobbler "keinutin" heittää kiekot 5°-35° pysty- ja 0°- 45° vaakakulmassa satunnaisesti suuntaa koko ajan vaihdellen. Näin heittimellä syntyy hyvin aidon tuntuinen ampumatilanne metsästyksen harjoitteluun.

Hyvä vaihtoehto harjoittelun aloitukseen on myös perinteinen savikiekon käsiheitin, jolla saa heitettyä myös hitaita lerppuja junioreille.


Vain 2 tunnin harjoittelun jälkeen Visa rikkoi jo joka toisen savikiekon, uskomatonta miten nopeasti nuoret oppivat asioita. Säännöllisen pitkin kesää tehdyn harjoittelun jälkeen oli mukava siirtyä kyyhkyjahdin aloitukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti