tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen kanalintukausi

Ensimmäinen kanalintukausi Visalla. Kävimme useita kertoja syksyn aikana jahdissa, näimme paljon teeriä, pyitä ja jäniksiä. Harjoittelimme pyyn pillitystä, teerien kuvastusta ja metsästystä ylös ajavalla koiralla. Moni jahtipäivä päättyi ilman saalista, mutta lopulta Visaa onnisti. 

Kävimme aamulla teerenkuvilla, mutta ilman saalista. Sen jälkeen lähdimme koiran kanssa liikkeelle. kun saavuimme rämeen reunalle Visa eteni hienosti puiden suojassa, äänettömästi, ja kasvonaamio kasvoilla. 3 ukkoteertä karkottui yhtäkkiä, Visa nosti haulikon poskelle ja laukaisi pakenevaa teertä kohden. Itse en ollut varma miten kävi, mutta Visa oli aivan varma onnistumisestaan…

Ensimmäinen ukkoteeri ja Visa
 Niinpä jatkoimme ja jatkoimme mahdollisen pudotuksen etsimistä, ja… Visa oli oikeassa, sieltä se onnistunut pudotus löytyi, mäntytiheikön keskeltä :-) Upea, nopea nosto ja laukaisu, ja eka teeri oli saaliina!

Hymy herkässä...
Näin siis myös teeri kuului Visan ensimmäisen metsästyskauden onnistumisiin!

Teeren kuvastuskin onnistui syksyn aikana, teeret tuli hienosti kuville ja saalista tuli. Käytämme helppokäyttöisiä kokoon meneviä NRA Fud teeren "valokuva-tasoisia" houkutuskuvia, sekä myös samettiteeriä. NRA Fud kuvat tuntuvat ylivoimaisen tehokkailta, niitä löytyy teeren lisäksi myös hanhi, kyyhky, sorsa, telkkä ja haahka kuvina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti