lauantai 7. kesäkuuta 2014

Sorsastuksen aloitus


Kyyhkyjä kävimme jahtaamassa päivittäin, kunnes koulu alkoi. Ekana koulupäivänä jätimme Visalle jo loma-anomuksen sorsastusta varten… ja Visa sai metsästyvapaan. Kun sitten koitti sorsastuksen aloitus 20.8 klo 12.00, meitä oli kaikkiaan lähes 30 metsästäjää passissa Tuomarniemen Metsästysseuran mailla. Tuomarniemen Kartano ja Tuvat Pohjois-Karjalassa tarjoaa edullisia sorsa-, kyyhky- ja fasaanijahteja majoituksineen, kannattaa kysäistä onko vielä vapaata 2014 aloituksissa!

Sorsien perinteinen ruokintalautta

Kun kello löi 12.03 alkoi pauke, sorsia lähti lentoon satoja, ja tunnelma oli huipussaan jälleen! Nautimme komeasta hellesäästä, vietimme Visan ensimmäistä metsästäjänä tapahtuvaa sorsastuksen aloitusta yhdessä, välillä makkaratulet tehden, välillä kävimme kyyhkypassissa ja taas sorsastamaan. patruunoina käytimme kyyhkylle Gyttorp Light 32 edullista lyijypatruunaa, ja sorsille Gyttorp Silver Tungstenia sekä Winchester Blind Side teräshaulipatruunaa.


Ensimmäinen heinätavi ja hieman liian suuret kahluuhousut...

Kun iltahämärä saapui oli Visa saanut  ensimmäiset sorsat ja tavit saaliiksi, muutama kyyhkykin vielä lisää. Iltasauna ja nukkumaan. Pojalla oli varsin herkässä onnellinen hymy!!

Onnellinen poika ja ylpeä isä saaliin kera!
Näin siis onnistuivat Visa 10 v ensimmäiset kyyhky- ja sorsajahdit, seuraavaksi odoteltiinkin kanalinnustuksen alkamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti